Buru kuģi – Rojas autoostā

Katram kuģim ir nepieciešama osta un tāpēc labi, ka nedzirdīgā zvejnieka Laimoņa Veidemaņa darinātie buru kuģi atkal ir pietauvojušies ostā. Laura Kļaviņa – Laimoņa mazmeita un kolekcijas īpašniece 2019. gada augustā sazinājās ar LJS un priecīgi ziņoja, ka Rojas buru kuģu kolekcija ir pārvākusies uz jaunām un kuģīšiem piemērotākām telpām Rojas autosostā.*

L. Veidemaņa darinātais buru kuģis

Pašu stāstu par Laimoni Veidemani var lasīt šeit: Stāsts par nedzirdīgo zvejnieku- buru kuģu meistaru.

Kolekcijā šobrīd ir 20 buru kuģi un kuģīši, stāsti par tiem, un protams arī daudzi citi ar jūrniecību saistīti priekšmeti.

Ja nu gadās būt Rojā, ir lieliska iespēja apskatīt buru kuģu kolekciju, tikai vēlams pieteikties zvanot 29434345 (Laura Kļaviņa)! Kā minēja Laura, tad: “Viesiem ir mazs uzdevums, atvest ko tādu ar ko viņi lepojās savā ģimenē ,novadā ,Latvijā… Mum ir izveidots tāds Latvijas lepnuma skapis ar dažādiem stāstiem par lepnumiem! Jo mēs ļoti lepojamies ar to, kas atstāts no vectēva mantojumā- mūsu Veidemaņa kuģi.

*Laimoņa Veidemaņa buru kuģu kolekcija šobrīd ceļo pa Latvijas muzejiem – tāpēc tā jāmeklē rokā vai nu sazinoties ar Lauru Kļaviņu, vai meklējot Latvijas muzeju piedāvājumā. (piezīme – 10.08.2020)

Muzejs Lauras Kļaviņas bildēs.