Piezīmes no kruīza kuģa tiltiņa!

Braucot ar kruīza kuģi, var redzēt daudz un dažādu neaizmirstamu vietu. Lai arī  kruīzs kā piedzīvojums ir vairāk pasažieriem un jūrniekiem tomēr tas ir darbs, tomēr reizēm redzētais skaistums ir tik iespaidīgs, ka  iespiežas atmiņā uz ilgu laiku.  Labi, ja pie rokas ir telefons ar  iespēju noķert mirkli un ar to padalīties.

Ingus Bajinskis strādā P&O kompānijā uz kruīza kuģiem par vecāko stūrmani. Šeit ir apkopoti daži mirkļi, ko Inguss noķēris 2018. gada rudenī, klejojot ar kruīza kuģi “Pacific Explorer” pie Austrālijas krastiem.


Sidneja

Sidneja ir lielākā Austrālijas pilsēta un arī viena no P&O kuģu Austrālijas mājas ostām. Te vienmēr ir vērts doties pastaigā netikai operas nama vai Harbora tilta, bet arī pašas pilsētas dēļ. Plsēta ir populāra piestātne kruīza kuģiem  un kuģi var piestāt pašā pilsētas sirdī.

Viens no Austrālijas visatpazīstamākajiem objektiem ir  Sidnejas Hārbora tilts.  Tas ir 1149 metru garš un tā būvniecībai bija nepieciešami gandrīz desmit gadi. Oficiāli tilts tika atklāts 1932. gada 19. martā.

Sidnejas centrs “skrāpē” debesis un rosīgā pilsētas dzīve neļaus garlaikoties. Pilsētā ir saplūdušas daudz un dažādas kultūras, tāpēc piedāvātās iespējas ies pie dūšas jebkurai gaumei.

Protams Sidnejas operas nams ir pasaulslavens ar savu unikālo formu un arhitektūras risinājumu. Šādos brīžos, kad sanāk redzēt “pašam” kaut ko unikālu, kas pirms tam ir tikai redzēts bildēs, tu saproti cik pasaule ir apaļa.

Jaunkaledonija

Jaunkaledonija ir Francijai piederoša salu grupa Klusajā okenā un viena no kruīzkuģu galamērķiem. Mare un Isle of Pines ir vienas no manām mīļākajām pastaigu vietām. Klimats šeit vienmēr ir patīkams un protams par dabas un jūras skatiem sūdzēties nevar.

Eiropieši šo salu grupu atklāja 1774. gadā, kad kapteinis Džeimss Kuks to nosauca par Jaunskotiju (New Caledonia).

Lai arī salas ir skaistas, tomēr to džungļi glabā daudz noslēpumu.  Piemēram, 1849. gadā kuģa Cutter komandu  te nogalināja un apēda Puma cilts. Itkā vietējo ēdienkartē tūristi nav iekļauti, bet nekad jau neko nevar zināt.

Papua Jaungvineja

“Conflict” salu grupa atrodas Papua Jaungvinejas sastāvā. Uz šo vietu dodamies salīdzinoši reti, bet te ir viena no skaistākajām un neskartākajām pludmalēm pasaulē, tādēļ nolēmu to arī jums parādīt.  Arhipelāgu veido 21 sala, kuras apņem spilgti zila lagūna, te  atrodas arī  viena no pasaules bioloģiski daudzveidīgākajām rifu sistēmām.

Dienas noslēgums

Katram kruīzam  dienas beigās ir vieta saurietam!


P&O Pacific Explorer 1st mate – Ingus Bajinskis (2018. gada septembris)