Konkurss Enkurs startēs jūrniecības mācību centrā “Lapa” – 25.03.2023.

Konkursa koordinatore vērtē konkursa Enkurs norises vietu

9.martā konkursa “Enkurs 2023” koordinatore Sarma Kočāne jūrnieku mācību centrā LAPA tikās ar mācību centra speciālistiem, lai pārrunātu plānoto konkursa norisi 25.martā.

Tiek pārrunāti nepieciešamie priekšdarbi konkursa Enkurs norisei

Kopīgi tika izvērtētas telpas, kurās apmesties konkursa dalībniekiem (nolikt mantas, pārģērbties, nepieciešamības gadījumā arī sasildīties uzdevumu starplaikā), kā arī telpas dalībnieku un tiesnešu ēdināšanai. Tika izstrādāti konkursa uzdevumi. Daļa no tiem būs līdzīgi jau iepriekšējos gados veiktajiem uzdevumiem, bet protams atšķirsies nianses. Tikšanās dalībnieki atzina, ka lielākā problēma ir gar Daugavas malu vēl nenokusušais ledus – ja tas saglabāsies līdz konkursa norises datumam, 25.martam, tad nebūs iespējams organizēt tos uzdevumus, kas saistīti ar airu laivas un motorlaivas vadīšanu Daugavā. Tādēļ tika izstrādāi rezerves uzdevumi (plāns B), ja ledus būs saglabājies. Tikšanās dalībnieki vienojās, ka tiks sagatavots uzdevums vai nu sviedlīnes, vai glābšanas riņķa mešanai mērķī, kā arī uzdevums, kurā daļai komandu dalībnieku uz laiku vajadzēs uzvilkt hidrotērpus, savukārt citiem – pilnu ugunsdzēsēju ekipējumu.. Tāpat tikšanās laikā tika izrunāts, cik tiesneši un instruktori nepieciešami katra uzdevuma drošai un pilnvērtīgai organizēšanai. Nepieciešamības gadījumā komunikācijā par uzdevumiem tiks organizēta ar e-pastiem.

Mācību centra Lapa instruktori pārrunā konkursa uzdevumus

Profesionālās orientācijas konkurss vidusskolēniem ir daļa no Latvijas Jūrniecības savienība organizētā projekta Enkurs -2023. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

#SIF_NVOFonds