Konkurss Enkurs – 04.11.2023.

2023. gada 4. novembrī mācību centrā Lapa norisinājās jūrniecības nozares konkurss vidusskolēniem Enkurs 2024 pirmā atlases kārta.

Pirmo vietu konkursā Enkurs izcīnīja Ventspils valsts 1.ģimnāzija, otro – Kokneses vidusskola un trešo – Jaunmārupes pamatskola. Šīs komandas nodrošinājušas sev vietu konkursa finālā, kas notiks 2024. gada aprīlī.


Konkurss “Enkurs” tiek rīkots kopš 2007. gada. Latvijas Jūras administrācija ir konkursa idejas autors, iniciators, pasākuma organizēšanas koordinators un viens no galvenajiem konkursa sponsoriem. Konkursa organizēšanā piedalās un konkursu atbalsta un finansē Latvijas Jūrniecības savienība, Latvijas Tirdzniecības flotes jūrnieku arodbiedrība, Jūras koledža “Novikontas”, Jūrnieku mācību centrs “LAPA”, Rīgas brīvosta, Liepājas SEZ osta, Ventspils brīvosta, NBS Jūras Spēki, SIA “LVR flote”, SIA “LSC”, SIA “Atlas Professionals” un citas jūrniecības iestādes un organizācijas.


Konkursa mērķis – iepazīstināt skolu jauniešus ar jūras virsnieka specialitāti, kā arī atraktīvā veidā informēt sabiedrību par jūrniecības nozari.