Ē.Grāmatnieka un O.Stimbāna grāmatu prezentācija

Tālbraucēju kapteiņu stāsti

2022. gada 14. oktobrī bija saulaina un jauka diena, kā reiz radīta, lai netālu no vecās Rīgas Jūrskolas – Rīgas Brīvostas pārvaldes ziemas dārzā tiktu prezentētas tālbraucēju kapteiņu grāmatas: Ē.Grāmatnieka – Ziemeļu kapteiņa stāsti, kas gan izdota jau kādu laiku atpakaļ, bet ar COVID trakumiem netika prezentēta, gan O.Stimbāna – Tālbraucēja kapteiņa atmiņas, kuru izdošanu Ē.Grāmatnieks arī saorganizēja.

Pasākumā piedalījās gan Ē.Grāmatnieka draugi un kursabiedri, O.Stimbāna radinieki (brālēns un meita), jūrniecības nozares cilvēki, kā arī tie, kuri palīdzēja un atbalstīja grāmatu izdošanu.

Tā bija lieliska iespēja jūrniecības nozares cilvēkiem sanākt kopā un ne tikai atzīmēt nozares vēstures iemūžināšanu, bet arī citādākā gaisotnē un apstākļos parunāt par nozares aktualitātēm.

Liels paldies Rīgas Brīvostai, kas ļāva šo pasākumu saorganizēt pārvaldes ziemas dārzā, kā arī CSM Baltija, Latvijas Tirdzniecības flotes jūrnieku arodbiedrībai, Marine Consulting Services, TB Marine, Lapa LTD, ar kuru atbalstu tika saorganizēta šo grāmatu prezentācija.

Par iespējām iegūt šīs grāmatas savā īpašumā lūdzu sazināties pa e-pastu [email protected].

Pozitīvās pasākuma dalībnieku emocijas ir redzamas pasākuma bilžu galerijā:

Foto autori: Anita Freiberga un Vladimirs Novikovs