“Enkurs 2023” otrajā atlases kārtā uzvar Liepājas valsts 1.ģimnāzija

25. martā Jūrnieku mācību centrā LAPA notikušajā jūrniecības nozares konkursa skolēniem “Enkurs 2023” otrajā atlases kārtā pārliecinoši uzvarēja Liepājas valsts 1. ģimnāzijas komanda, apsteidzot konkurentus par 10 punktiem.

Otrajā vietā Alūksnes novada vidusskola, trešajā – Rojas vidusskola. Šīs trīs komandas izcīnīja tiesības piedalīties “Enkurs 2023” finālā, kas norisināsies 22. aprīlī Rīgas brīvostā, sadarbībā ar NBS Jūras spēkiem.

Konkurss “Enkurs” tiek rīkots kopš 2007. gada, tajā piedalās skolu komandas no visiem Latvijas reģioniem. Konkursa mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar jūrnieka profesiju, konkurss notiek reālā vidē – jūrnieku mācību iestādēs, ostās, uz kuģiem. Jaunieši konkursa laikā veica dažādus vingrinājumus gan ar kuģa glābšanas laivu, gan paši iejutās ugunsdzēsēja lomās, gan sacentās virves vilkšanā un citus uzdevumus, kas saistīti ar drošības pasākumiem uz kuģa.

Konkursu Enkurs organizē Latvijas Jūras administrācija sadarbībā ar Latvijas Jūrniecības savienību, kā arī sadarbībā ar Jūras koledža “Novikontas”, Jūrnieku mācību centrs LAPA, Rīgas brīvosta, NBS Jūras Spēki. Konkursu saņēmis finansiālu atbalstu no Sabiedrības integrācijas fonds Latvijas valsts budžeta finansētās programmas “NVO fonds” ietvaros. Konkursu finansiāli šajā sezonā ir atbalstījuši: Latvijas Tirdzniecības flotes jūrnieku arodbiedrība, LSC, AS Tallink, Atlas Services Group Latvia, Utkilen un BSM crew service.

Foto attēlu autori: Eliza Zhuridova, Aleksejs Sumskis, Sarma Kočāne, Aleksandrs Pavlovičs


Par iespējām atbalstīt konkursa organizēšanu lūdzu sazināties ar Latvijas Jūrniecības savienību, rakstot e-pastu [email protected].

Profesionālās orientācijas konkurss vidusskolēniem ir daļa no Latvijas Jūrniecības savienība organizētā projekta Enkurs -2023. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

#SIF_NVOFonds