Profesora Jāņa Bērziņa piemiņai

Attēls, kurā ir persona, vīrietis, siena, brilles

Apraksts ģenerēts automātiski
Profesors Jānis Bērziņš

Labdien!

       Šī gada 16. decembrī aprit pieci gadi, kopš Mūžībā devies pirmais un ilggadējai Latvijas Jūras akadēmijas rektors, viens no tās dibinātājiem, prof. Jānis Bērziņš.

Laiks rit, dzīve turpinās…

Taču mēs, viņa ģimene un līdzgaitnieki, kam Jānis bija ne tikai tuvs un mīļš cilvēks, bet arī sava laika simbols profesionālismam, cilvēcībai, neatlaidībai, harizmai un patriotismam, godinot viņa piemiņu, vēlamies saglabāt atmiņas ne tikai par rektoru un cilvēku, bet arī liecības par dzīvi, jūrniecību, cilvēkiem..

Jā, man ir teikts, ka tēvu mēdza dēvēt par otru Krišjāni Valdemāru..

Jā, man, joprojām, cilvēki mēdz stāstīt, ko Jānis Bērziņš viņiem nozīmēja..

Jā, mums visiem viņa, dažādos brīžos, neizsakāmi pietrūks..

Jā, mūsu dzimtas kapi, ar akmeņkaļa Ivara Feldberga izveidoto piemiņas vietu, ir kļuvuši par tradicionālu satikšanās punktu kolēģiem, draugiem, studentiem…

     Decembris ir kļuvis par sava veida prof. Jāņa Bērziņa mēnesi – 24.decembrī viņš nāca pasaulē, 16.decembrī aizgāja pa Mūžības ceļu…

    Gatavojoties profesora 85.dzimšanas dienai, ko atzīmēsim 2023. gadā, esam iecerējuši izveidot Jānim Bērziņam veltītu mājas lapu, kurā apkopotu atmiņu stāstus, foto un citas liecības par viņa dzīvi.

Katrs no jums ir aicināts iesaistīties šī materiāla tapšanā, savas atmiņas fiksējot publiskā saitē  https://forms.gle/x4cKEWj3u7kYK48D7   pieejamā formā, kura, pēc aizpildīšanas, nonāks pie mums – materiāla veidotājiem! Būsim bezgalīgi pateicīgi, ja ar šo aicinājumu un saiti padalīsieties ar citiem, tā mēs kopā veidosim šo materiālu!

Priekšā liels darbs, bet, esam pārliecināti – tas ir vajadzīgs ne tikai cilvēka piemiņas godināšanai, bet, vispirms, mums pašiem! Jo, esam dzīvi, ja atmiņa dzīva – atceries..

Paldies ikvienam un, cerot uz atsaucību, ģimenes vārdā-

Irēna Kondrāte,

Jāņa Bērziņa meita