Iznācis jaunais žurnāla Jūrnieks numurs 2024-1

Žurnāls Jūrnieks 2024-1

Par notikumiem Latvijā un pasaulē, par novitātēm nozarē lasīt Šeit . Šoreiz žurnālā detalizētāk lasiet par visu aktuālo pēdējo mēnešu laikā, tagadnē un nākotnē.

Tāpat arī šajā numurā lasiet par notikumiem, kuri uzvarēja, lai ierindotos jūrniecības 2023. gada notikumu TOP 10 sarakstā. Pirmais šī gada numurs priecē ar daudz dažādiem faktiem skaitļos – atliek diskutēt vai tie ir lieli, vai mazāk lieli. Žurnāla tēmas un lielās intervijas ir ar Satiksmes ministru Kasparu Briškenu un intervija ar RTU studiju prorektori Elīnu Gaili- Sarkani atbildēs par aktualitātēm satiksmes un jūrniecības izglītības jomā. Izdevums informē par nozīmīgām aktualitātēm kartogrāfijā – ir pabeigta pāreja uz jauno augstuma sistēmu BSCD 2000 (LAS 2000,5), pārejas posms ilga trīs gadus. Un, protams, Eiropas savienības un IMO aktualitātēm vides jomā, par desmit tendencēm jūras kravu pārvadājumu nozarē 2024. gadā, ostu ziņām, personībām, rekordiem, kampaņām, drošību un daudz ko citu.

Tāpat ir raksts par Latvijas Kruīzjahtu asociāciju un atskats uz Jūras administrācijas 30 gadiem.

Citus žurnāls Jūrnieks izdevumus var atrast LJS mājaslapā šeit: https://www.ljs.lv/zurnals-jurnieks/

Žurnāls Jūrnieks ir Latvijas Jūras administrācijas izdevums, kas iznāk 6 reizes gadā un vēsta par aktuālo jūrniecībā Latvijā un pasaulē. Žurnālu var lasīt arī Latvijas Jūras administrācijas mājaslapā: https://www.lja.lv/index.php/par-lja/izdevums-jurnieks